Voor de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs is een kijkwijzer ontwikkeld. Aan de hand van de kijkwijzer bezoeken de kinderen in groepjes, met begeleiders vanuit de school, onderstaande locaties.

In de Grote Kerk zoeken de leerlingen naar de verschillen en overeenkomsten tussen portretfotografie en portretschilderijen door het beantwoorden van vragen. Daarnaast vergelijken zij ook landschapsschilderijen in de kerk met de grote buitenprojecties bij de Utrechtse Poort.

Bastion Oranje is een belangrijk onderdeel van de Vestingwerken Naarden. Deze locatie is alleen tijdens het Fotofestival te bezichtigen. De kinderen krijgen hier een beeld van de uitgestrektheid van deze vestingwerken en het vernuftige ondergrondse stelsel uit de 17e eeuw.

Aan dit educatieproject kan gedurende de openingstijden van het Fotofestival (maandag t/m donderdag 11.00-17.00 uur en vrijdag 10.00-18.00 uur) worden deelgenomen.

Educatieprogramma 7 8 1 2 - FotoFestival Naarden

  • Parkeren is gratis op het Adriaan Dortsmanplein.
  • De kijkwijzer is af te halen bij het Festivalkantoor op het Ruysdaelplein. Dit plein is autovrij en er zijn voldoende bankjes om iets te eten en te drinken. Ook zijn er toiletten aanwezig.
  • Het maken van de opdrachten uit de kijkwijzer duurt ongeveer 2 uur. 
  • Voor de leerlingen uit Gooisemeren is deelname gratis. Voor alle overige leerlingen zijn de kosten € 5,00 per leerling. 
  • Aanmelden: wilt u met uw groep/klas het Fotofestival bezoeken en meedoen met het educatieproject stuurt u dan een mail naar info@fotofestivalnaarden.nl om te informeren naar de beschikbaarheid.