FotoFestival Naarden

In 1989 startte het FotoFestival Naarden onder de bezielende leiding van Pim Westerweel die, geïnspireerd door het fotofestival in Arles, de vesting van Naarden als uitstekend decor beoordeelde voor de tentoonstelling van de hedendaagse Nederlandse fotografie.

Het FotoFestival Naarden wordt tweejaarlijks georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste fotofestivals van Nederland. Na het succes van de eerste toonaangevende edities van het FotoFestival Naarden zijn er meer initiatieven in Nederland gestart waarbij fotografie voor een korte periode centraal staat.

 

Vrijheid

Het Fotofestival wil een rol spelen in de versterking van een vrije samenleving met gevoel voor kritiek. Het Fotofestival heeft het vermogen tot kritische en reflectieve openheid over fotografie, over kunst in het algemeen, over de maatschappij en als afgeleide daarvan en speler daarbinnen de mens. Voor het Fotofestival is het essentieel dat iedereen kan zijn wie men is, kan laten zien en zeggen wat men wil.

 

 

Verwondering

Het Fotofestival brengt een positieve verwondering, primair door het verrassende van de fotografiekunst, maar ook door de keuze voor de locaties, de (interactieve) activiteiten - het geheel geeft een positief prikkelende impuls. Aan de bezoekers, aan de medewerkers en aan alle betrokkenen.

Verbinding

Het Fotofestival verbindt en zorgt voor interactie: het brengt kunst bij het publiek, het brengt het publiek bij elkaar, het brengt de jonge talenten bij de gevestigde fotografen. Het festival creëert een gevoel van gemeenschap waar iedereen kan genieten en discussiëren over fotografie maar ook over  de vraagstukken van onze tijd.

Het festival biedt een op maat gemaakt onderwijsprogramma voor het lager onderwijs en voor het voortgezet onderwijs naast een uitgebreid programma met publieksparticipatie activiteiten. Het festival gelooft in een publieksengagement dat wederzijds impact brengt: voor alle betrokkenen bij het festival, van jong tot oud.

Top