©Liv Liberg, Sister Sister, FFN 2021
©Melissa Schriek, Act of Carrying, FFN 2021

Geen FotoFestival Naarden (FFN) in 2023

Stichting FotoFestival Naarden heeft besloten om het fotofestival niet te organiseren in 2023. Het interim-bestuur onderzoekt op dit moment een verdere professionalisering van de organisatie en zint op een hernieuwd FotoFestival Naarden in 2025.

Sinds 1989 wordt tweejaarlijks in de vesting van Naarden het FotoFestival Naarden georganiseerd. Na ruim 30 jaar is het festival uitgegroeid tot een van de belangrijkste fotofestivals van Nederland. Toonaangevend, compleet, hoge kwaliteit en prikkelend zijn sleutelwoorden die het FFN kenmerken. De context van de historische vestingstad geeft extra betekenis aan de foto’s – een dimensie die maakt dat je een bezoek aan het festival niet snel vergeet.

In 2021 beleefde FotoFestival Naarden een succesvolle 17de editie met een indrukwekkende line-up van Nederlandse en buitenlandse fotografen. Drijvende kracht achter het festival zijn de toegewijde groep vrijwilligers, de curatoren, exposerende fotografen, de gemeente en een actief -meewerkend bestuur. 

Na de laatste editie in 2021 zijn er wisselingen geweest in de organisatie en heeft de stichting ingezien dat het festival toe is aan een volgende stap. Het festival verdient een pas op de plaats en aandacht voor de professionalisering van de organisatie en een vernieuwde artistieke invulling. Dit om het festival te kunnen borgen voor de volgende decennia. Daarom heeft Stichting FotoFestival Naarden besloten om geen nieuwe editie te organiseren in 2023. Het interim-bestuur onderzoekt de haalbaarheid voor een hernieuwd FFN in 2025.

 

Het interim-bestuur bestaat uit:

Evelien Kunst (voorzitter)

Clarels van Zwetselaar (secretaris)

Ernst de Wijs (penningmeester)

Ben van der Sluis

©Mame-Diarra Niang, Call me when you get there, FFN2021

©Guanyu Xu, Resident Aliens, FFN2021

©Hanneke Wetzer, Living Alone (Together), FFN2021

©Anouk Kruithof, Universal Tongue, FFN2021

©Sarah Mei Herman, Touch, FFN2021

©Melissa Schriek, ODE, FFN2021

©Bieke Depoorter, Agata, Magnum Photos, FFN2021

©Kevin Osepa, Watamula, FFN2021

een indruk van het fotofestival in 2019

Om een indruk te krijgen van het FotoFestival Naarden in 2019, kun je de 3D tour bekijken. Door met je muis op de rondjes 'op de grond' te klikken kun je door de tentoonstelling lopen. Je kunt de linkermuis ingedrukt te houden kun je als het ware om je heen kijken. 

Ook zijn er gekleurde rondjes - dit zijn linkjes naar andere lokaties van de tentoonstelling. 

 

 

Top