Nieuws

19 Juli 2021
Photo31 Live Event

Met deze editie gaat Photo31 voor het eerst weer het theater in en jij kan erbij zijn! Bij Cultureel Podium deMess is plek voor slechts 20 mensen in het publiek. Ook ligt er voor elke bezoeker een gratis festival editie van het prachtige Pf Magazine klaar. Wacht dus niet te lang en meld je nu aan.

13 Juli 2021
Portretten bij Koninklijke Visio

Bij de buitenlocatie Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg 180, Naarden, zijn prachtige portretfoto's te zien van Hans  de Kort. Hij maakt de "schoolfoto's" van leerlingen van Visio. 

10 Juli 2021
FFN Talent Award 2021: TINA FARIFTEH

Met het indringende werk The Flood is Tina Farifteh uitgeroepen tot winnaar van de eerste FFN Talent Award. Afgelopen zaterdag is de prijs uitgereikt door de jury, voorgezeten door Ton Hendriks, hoofdredacteur van Pf Fotografie Magazine. De FFN Talent Award 2021 is een stimulans voor de winnaar en moedigt deze aan als autonoom fotograaf zijn of haar loopbaan voort te zetten. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast sponsort fotovaklab GalleryColor de winnaar van de prijs met de mogelijkheid zijn of haar werk op museumkwaliteit af te drukken met een totale waarde van € 2.500.

28 Juni 2021
Shortlists Nederlandse Fotoboekenprijs 2021 bekend

Goed nieuws voor fotografen en uitgevers van fotoboeken: tijdens het FotoFestival Naarden 2021 wordt op 8 augustus 2021 om 16.00 uur de Nederlandse Fotoboekenprijs opnieuw uitgereikt in drie categorieën. Deze feestelijke uitreiking vindt plaats in Podium deMess, A. Dortsmanplein in Naarden vesting. Met de tweejaarlijkse prijs doet FotoFestival Naarden recht aan de grote verscheidenheid en kwaliteit van het Nederlandse fotoboek.

24 Juni 2021
FotoFestival Naarden opent op 3 juli 2021

FotoFestival Naarden start op zaterdag 3 juli in Naarden en omgeving met een indrukwekkende line-up van Nederlandse en buitenlandse fotografen. Onder het thema The Art of Living wordt werk getoond van fotografen die het alledaagse leven tonen, die het onbekende leven laten zien, het leven in de beklemmende saaiheid van corona maar ook het overleven onder onmogelijke omstandigheden. Het curatorenteam onder leiding van Feiko Koster is er in korte tijd in geslaagd een spannende tentoonstelling neer te zetten met ernst en een glimlach, van hoge kwaliteit en met hart voor de fotografie.

Opvallende namen in deze 17e editie van het festival zijn onder meer: Anouk Kruithof, Bieke Depoorter, Eva Roefs, Venus Veldhoen, Melissa Schriek, Mounir Raji, Marwan Bassiouni, Now You See Me Moria, Boudewijn Neuteboom, Kevin Osepa, Liv Liberg, Jorge Mañes Rubio, Xiaoxiao Xu, Mame-Diarra Niang en vele anderen. Klik hier voor de volledige lijst met fotografen!

De kaartverkoop is nu gestart.

19 April 2021
De Nederlandse Fotoboekenprijs

Nederlandse Fotoboekenprijs uitgereikt tijdens ffn2021

Goed nieuws voor fotografen en uitgevers van fotoboeken: tijdens het FotoFestival Naarden 2021 wordt de Nederlandse Fotoboekenprijs opnieuw uitgereikt in drie categorieën. Met de tweejaarlijkse prijs doet FotoFestival Naarden recht aan de grote verscheidenheid en kwaliteit van het Nederlandse fotoboek. De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de Kees Schererprijs die in 2015 voor de twaalfde en laatste keer is uitgereikt.

02 Februari 2021
FotoFestival verschoven naar zomer 2021

De zeventiende editie van het FotoFestival Naarden is opgeschoven naar de zomer van 2021 in verband met de Corona pandemie. De openingsdata van het festival zijn vastgesteld van zaterdag 3 juli 2021 tot en met zondag 29 augustus 2021. De inzendtermijn voor de open call voor het festival is eveneens verlengd: er kan worden ingezonden tot en met 30 april 2021.

Top