Uitleg en voorwaarden voor deelname aan het FotoFestival Naarden 2017

De ‘Open Call’ voor deelname aan het festival is aan een aantal voorwaarden gebonden, want niet iedereen kan hieraan meedoen. 

De curatoren selecteren een deel van de fotografen, maar daarnaast kunnen belangstellende fotografen gebruik maken van de open inschrijving. Fotografen die bezig zijn met nieuw werk, kunnen aangeven dat ze dat later inzenden (uiterlijk april 2017). Fotografen kunnen via de upload pagina op deze website hun werk ter beoordeling uploaden.

Wie kunnen insturen?

Fotografen die werk willen insturen, moeten aan de volgende eisen voldoen:

  • afgestudeerd zijn aan een erkende kunst- of fotoacademie
  • en/of lid zijn van een beroepsvereniging
  • en/of aangesloten zijn bij een agentschap
  • en/of een professionele referentie kunnen noemen
  • en/of prijzen of startstipendia hebben gewonnen
  • en/of al hebben meegedaan aan tentoonstellingen en/of publicaties.

Ook studenten aan fotografie-opleidingen / academies kunnen inzenden. 

Bijdrage in de kosten

Voor iedere inschrijving wordt een bijdrage in de kosten van 35 euro gevraagd. Het opzetten en uitvoeren van een festival kost erg veel tijd en geld. Het FFN is een vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van sponsorgelden, een aantal subsidies en de verkoop van entreekaarten. Het zal je niet verbazen dat het ook voor ons niet makkelijk is om de begroting rond te krijgen. Tot nu toe is dat gelukt, mede met jullie hulp. Daarom vragen wij ook deze keer weer een bescheiden bijdrage voor de inschrijving. Je krijgt er in ieder geval 1 gratis toegangskaart voor, ter waarde van 19,50 euro.

Inschrijving gesloten

De inschrijving is inmiddels gesloten. We hebben ongeveer 400 inzendingen ontvangen. In de komende periode maken we de selectie, ondersteund door het drietal gastcuratoren. Uiterlijk half maart willen wij die selectie rond hebben. Alle fotografen die werk hebben ingestuurd, ontvangen dan een reactie. Graag willen we alle inzenders hartelijk danken!

Beoordeling

De inzendingen worden geselecteerd door de hoofdcuratoren Feiko Koster (vormgever, fotograaf) en Eduard Planting (collectioneur & galeriehouder), bijgestaan door drie gastcuratoren. Voor 2017 zijn de gastcuratoren: Carla van de Puttelaar, Joost van den Broek en Ernst Coppejans. Wij zijn heel blij dat deze drie topfotografen bereid zijn om dit jaar de rol van gastcurator te vervullen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The Fence in 2015