Educatieprogramma

Ook dit jaar hebben wij weer een educatieprogramma voor scholen, afgestemd op het basis- en voorgezet onderwijs. Wij vinden dat zoveel mogelijk leerlingen de kans moeten krijgen om het festival te bezoeken.

Het educatieprogramma van het FotoFestival Naarden bestaat dit keer uit een aantal verschillende onderdelen:

  • Voor de basisschoolleerlingen groep 5 t/m 7 is er de speurtocht “Cammie: kijken met andere ogen”. Bezoek in groepjes de Grote Kerk, beklim de trappen naar de zolder van het oude Stadhuis, dwaal door het bijzondere Bastion Oranje en zoek in het Vestingmuseum de foto’s. Als je alle vragen hebt beantwoord ontvangt het winnende groepje van de klas een prijs. Naast de fototentoonstellingen bezoeken de kinderen ook 4 uitzonderlijke locaties met een bijzondere geschiedenis die het bezoek extra interessant maken. Totale duur: 2 uur
  • Basisschoolleerlingen groep 8 en onderbouw voortgezet onderwijs. Voor hen organiseren we de workshop “Maak de mooiste foto met je mobiel”. De meeste kinderen hebben een mobiel en maken honderden foto’s en selfies, maar hoe maak je nu een echt mooie foto met je mobiel? Van onze deskundige begeleiders krijgen de leerlingen eerst een workshop waarna ze op pad gaan in Naarden-Vesting om het geleerde in de praktijk te brengen. Naast de eigen begeleiders van de school gaan ook onze deskundigen de groepjes langs om tips en trucs te geven. Met elkaar wordt de mooiste foto uitgekozen die meedingt naar de hoofdprijs: jouw foto afgedrukt op een formaat van 2 x 2 meter en tentoongesteld bij de bedrijven in Naarden. Totale duur: 2 uur.
  • Daarnaast is het voor deze leerlingen mogelijk om deel te nemen aan de Kijkwijzer, waar je, naast beter leren kijken naar prachtige foto’s, ook vier bijzondere locaties en vestingwerken bezoekt die normaal gesproken niet toegankelijk zijn.

Aanmelden: wilt u met uw groep/klas het Fotofestival bezoeken en meedoen met het educatieprogramma?  Stuur dan een e-mail naar info@fotofestivalnaarden. Wij nemen dan contact op over de beschikbaarheid van onze deskundige begeleiders.