Een portretfoto door een professionele fotograaf voor slechts 50 euro? Dat kan tijdens het Fotofestival Naarden! Laat een portret maken van uzelf, uw partner, kinderen of vrienden. U kunt kiezen uit een aantal van onze exposanten:

Een aantal fotografen hanteert een bijzondere aanpak of techniek:

  • AnaHell: De Spaanse fotografe AnaHell heeft een passie voor absurde en surreële situaties waarmee zij het dagelijks leven in een ander licht zet. Zij maakt een heel andere portretfoto dan u gewend bent, het gezicht wordt op de rug getekend, maar ook een unieke kans!
  • Baukje Venema maakt portretten met een pinhole. Hierbij wordt geen objectief gebruikt maar een houten plaat met een klein gaatje dat dient als lens. De 19e eeuwse 4×5 inch houten balgcamera werkt daardoor precies zoals de camera obscura. Door de lange belichtingstijden van 30 seconden tot soms zelfs enkele minuten vindt er tijdens het poseren een verstilling plaats en krijgt het beeld een sfeer die niet van deze tijd lijkt te zijn.

  • Kiki Groot is van huis uit jurist en is in 2014 afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. “Met mijn projecten ben ik altijd op zoek naar het verhaal achter de mens. Waarin en waardoor onderscheidt de een zich van de ander. Factoren als afkomst, opvoeding, nature and nurture boeien me. Welke invloed heeft dit op de identiteit en het leven van de mensen die ik fotografeer?”

Naast portretten door onze exposanten kunt u ook kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Een collodium-portret door Peter van Hal (zie hieronder)
  • Een portret door studenten van de ROC A12 Ede Fotografie 4 (zie onder het formulier)

Collodium fotografie door Peter van Hal

Peter van Hal laat met zijn fotografie een vergeten ambacht weer tot leven komen. Collodium-fotografie was in de 19de eeuw een veel gebruikte manier van fotograferen. Door een dunne laag zilver op een glas- of aluminiumplaat te coaten en via een chemisch proces te ontwikkelen en ter plekke te fixeren wordt de geportretteerde direct meegenomen naar de vroege dagen van de fotografie. Tijdens Fotofestival Naarden heb je de kans een collodium portret te laten maken op het formaat van 15X20 cm – net zoals een foto rond 1860 gemaakt werd.

  • Tarief: € 80,00 per foto
  • Data:  20 en 21 mei, 3,4,5 juni, 10,11, 18 juni
  • Tijden: 11.00-12.00, 12.00-13.00, 13.30-14.30, 14.30-15.30

Reserveer hier uw portretfoto

Naam*:
Email*:
Telefoon*:
Fotograaf*:
Aantal personen*:
Totaal:50,-
* Verplichte velden
Belangrijk: om de inschrijving te voltooien, moet u na de betaling automatisch terugkeren naar deze site. Sluit uw browser venster dus niet af totdat u een bevestiging van de inschrijving op het scherm ziet.

Pop-up studio Grote Kerk: Studenten van het ROC A12 uit Ede: Fotografie 4

Op zondag 11 juni 2017 kunt u vanaf 13.00 in de Grote Kerk een portret laten maken in een speciale sfeer.

Tarief: vrijwillige bijdrage.

Komt u er niet uit? Stuur dan een mail naar: info@fotofestivalnaarden.nl