©Jorge Mañes Rubio, Tajín, FFN2021
©Broertjes en Van Leeuwen, Outside Room 8, FFN2021
Contact

Afdeling communicatie: communicatie@fotofestivalnaarden.nl

Beeld

Er is van elke deelnemende fotograaf beeld beschikbaar in hoge resolutie. Neem contact met ons op als u hier gebruik van wilt maken.

bezoeken

Op vrijdag 2 juli 2021 is er een pers preview. Wilt u op die dag komen, en een rondleiding krijgen? Neem dan ook tijdig contact op met de afdeling communicatie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid voor interviews, een rondleiding voor journalisten door een van onze curatoren, persmateriaal, etc. Wilt u hiervan gebruik maken, neem dan eveneens contact met ons op.

 

©Kranendonk en Visser, Droomwereld, FFN2021

13.7.2021 TINA FARIFTEH WINNAAR 1E FotoFestival Naarden TALENT AWARD 

Met het indringende werk The Flood is Tina Farifteh uitgeroepen tot winnaar van de eerste FFN Talent Award. Afgelopen zaterdag is de prijs uitgereikt door de jury, voorgezeten door Ton Hendriks, hoofdredacteur van Pf Fotografie Magazine. De FFN Talent Award 2021 is een stimulans voor de winnaar en moedigt deze aan als autonoom fotograaf zijn of haar loopbaan voort te zetten. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast sponsort fotovaklab GalleryColor de winnaar van de prijs met de mogelijkheid zijn of haar werk op museumkwaliteit af te drukken met een totale waarde van € 2.500.

lees het hele persbericht hier:PERSBERICHT FFN Talent Award 2021.pdf

Talent Awards

 

23.6.2021 EERSTE FESTIVAL DEZE ZOMER: FOTOFESTIVAL NAARDEN OPENT OP 3 JULI

FotoFestival Naarden start op zaterdag 3 juli in Naarden en omgeving met een indrukwekkende line-up van Nederlandse en buitenlandse fotografen. Onder het thema The Art of Living wordt werk getoond van fotografen die het alledaagse leven tonen, die het onbekende leven laten zien, het leven in de beklemmende saaiheid van corona maar ook het overleven onder onmogelijke omstandigheden. Het curatorenteam onder leiding van Feiko Koster is er in korte tijd in geslaagd een spannende tentoonstelling neer te zetten met ernst en een glimlach, van hoge kwaliteit en met hart voor de fotografie.

Opvallende namen in deze 17e editie van het festival zijn onder meer: Anouk Kruithof, Bieke Depoorter, Eva Roefs, Venus Veldhoen, Melissa Schriek, Mounir Raji, Marwan Bassiouni, Now You See Me Moria, Boudewijn Neuteboom, Kevin Osepa, Liv Liberg, Jorge Mañes Rubio, Xiaoxiao Xu, Mame-Diarra Niang en vele anderen.

De kaartverkoop is nu gestart.

PERSBERICHT FFN eerste festival deze zomer vanaf 3 juli 23.6.2021 aanv.pdf

PERSBERICHT FFN eerste festival deze zomer vanaf 3 juli 23.6.2021 beelden aanv.pdf

Liv Liberg, Sister Sister

18.5.2021 | FOTOFESTIVAL NAARDEN PRESENTEERT ‘UNIVERSAL TONGUE’ VAN ANOUK KRUITHOF 

FotoFestival Naarden presenteert ‘Universal Tongue’, een video-installatie van beeldend kunstenaar Anouk Kruithof, waarbij je als kijker niet stil kan blijven zitten, maar mee wil dansen met de ritmische taal van muziek en lichaam. Dit werk wordt een van de hoogtepunten van de komende editie van het FotoFestival Naarden, dat als thema heeft ‘The Art of Living’ – de kunst van het leven of: levenskunst. Hoe leven we, hoe visualiseren fotografen ons leven, hoe maken we het leven tot kunst. Een manier van leven is dansen. Iedereen danst, het is een universele taal die verbindt en identificeert.

Lees het persbericht hier: PERSBERICHT FFN presenteert Anouk Kruithof - Universal Tongue 18.5.2021.pdf

 

Anouk Kruithof, Universal Tongue, ©Niccolo Quaresima, FFN2021

16.4.2021 Tijdens FotoFestival Naarden wordt voor de derde keer de Nederlandse Fotoboekenprijs uitgereikt

Goed nieuws voor fotografen en uitgevers van fotoboeken: tijdens het FotoFestival Naarden 2021 wordt de Nederlandse Fotoboekenprijs opnieuw uitgereikt in drie categorieën. Met de tweejaarlijkse prijs doet FotoFestival Naarden recht aan de grote verscheidenheid en kwaliteit van het Nederlandse fotoboek. De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de Kees Schererprijs die in 2015 voor de twaalfde en laatste keer is uitgereikt.

Lees het persbericht hier: PERSBERICHT Fotoboekenprijs | FotoFestival Naarden 2021 DEF.pdf

©Alison Luntz, In Spirit, FFN2021
Top