©Cynthia van Elk, Demolition Derby, FFN2021
©Ingeborg Everaerd, Búsqueda, FFN2021

FotoFestival Naarden 2021 is mede mogelijk door:

 

 

 

pictorightfonds

Pictoright fonds

Het Pictoright Fonds stelt zich ten doel ondersteuning te bieden aan een stevige beroeps- en kennisbasis voor beeldmakers uit één of meerdere van de door Pictoright vertegenwoordigde disciplines; ontwerp/illustratie, fotografie en beeldende kunst.

Het fonds is bedoeld voor organisaties die projecten ontwikkelen met toegevoegde waarde voor één of meer van de disciplines ontwerp/illustratie, fotografie en beeldende kunst, en voor onderwijsinstellingen voor één of meer van de disciplines ontwerp/illustratie, fotografie en beeldende kunst.

www.pictoright.nl/fonds/

PRINS BERNARD CULTUURFONDS

Het Prins Bernhard Cultuurfonds brengt mensen, werelden en ideeën samen om cultuur en natuur te laten leven.

Dankzij onze bijdragen, fondsen, expertise, beurzen, prijzen en opdrachten ontstaan nieuwe culturele initiatieven en wordt cultureel erfgoed behouden.

www.cultuurfonds.nl

Mondriaanfonds

Mondriaanfonds

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en erfgoed uit Nederland. Het maakt plannen, projecten en programma’s mogelijk van kunstenaars, tentoonstellingsmakers en critici, musea en andere kunst- en erfgoedinstellingen, uitgevers en opdrachtgevers.

Onder de titel ‘Buiten de Perken’ werkt het Mondriaan Fonds met het beleidsplan 2021-2024 aan ontwikkeling, verbinding en presentatie.  Het richt zich daarbij op het hele veld van beeldende kunst en erfgoed. En op het publiek. Want beeldende kunst en erfgoed zijn er voor iedereen. Hetzelfde geldt voor het Mondriaan Fonds: het is er voor iedereen. Als eerlijke afspiegeling van de samenleving wil het fonds recht doen aan een rijke diversiteit en inclusieve kunst- en erfgoedsector.  Dat is één van de belangrijkste punten in het beleid. Het fonds wil behouden wat van waarde is en ruimte bieden aan nieuwe kanten van kunst en erfgoed, aan nieuwe verhalen en nieuwe waarden.

Lees meer op: www.mondriaanfonds.nl

NeWoMij

Newomij is één van de grootste particuliere vastgoedondernemingen van Nederland. Vanuit een zeer sterke, onafhankelijke financiële basis richten we ons op het mogelijk maken van mooi Nederlands vastgoed. Dat doen we met een team van 85 professionals. We bouwen en beheren ons eigen vastgoedportfolio. En bieden VvE Beheer en financieren vastgoed voor beleggers.

De ziel van een familiebedrijf

Newomij richt zich als familiebedrijf op lange termijn rendement en op lange termijn relaties met al onze klanten. Dat vraagt om ondernemerschap, klantgedrevenheid en focus (onze kernwaarden) en om échte oprechte aandacht voor dat, wat waarde heeft, in vastgoed. Oftewel: commitment in real estate.

www.newomij.nl

Pf Fotografie Magazine

Pf Fotografie Magazine is het meest toonaangevende fotografie magazine voor iedereen die fotografie als vak en expressie serieus neemt. Pf is niet alleen het meest informatieve blad voor de fotograaf, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het medium fotografie, zoals curatoren, fotoredacteuren, galeriehouders, foto-verzamelaars, fotografie docenten en museumbezoekers.

www.pf.nl

Stichting Novum

Het werkterrein van Stichting Novum is het financieel ondersteunen van projecten en programma’s die bijdragen aan het welzijn van blinde en slechtziende mensen in binnen- en buitenland.

Wie niemand met een visuele beperking kent, weet vaak niet dat er veel verschillende visuele beperkingen bestaan. Visuele beperkingen zijn alle stoornissen die het gezichtsvermogen beperken of compleet uitschakelen. Iemand is pas blind als zijn of haar ogen helemaal niet lichtgevoelig zijn. Slechtziende mensen hebben een verminderde gezichtsscherpte of een beperkt gezichtsveld, wat veel meer voorkomt dan totale blindheid.

www.stichtingnovum.org

stichting novum

Koninklijke Visio

Bij Visio kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen ook bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering.

www.visio.org

RABOBANK

Samen werken aan een betere wereld, dat is wat de Rabobank zich tot doel stelt.

www.rabobank.nl

 

©Kees van de Veen, Winnaar Zilveren Camera

Museum Hilversum

Voortbouwend op de historische basis van Hilversum als omroepstad ontwikkelt Museum Hilversum zich tot een museum voor mediakunst en -cultuur. Museum Hilversum profileert zich met fotografie, videokunst en andere vormen van mediakunst zoals animatie, licht- en geluidkunst, augmented en virtual reality. Museum Hilversum richt zich op de creatieve en artistieke aspecten van media en ontsluiten voor een breed publiek wat mediakunstenaars en mediaontwerpers onderzoeken en maken.

Op dit moment is De Zilveren Camera in het museum, tot en met 5 augustus 2021.

www.museumhilversum.nl

Nederlands fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is een schatkamer en een toonzaal ineen. Met ruim 5,6 miljoen beelden in de collectie waken wij over het Nederlands fotografisch erfgoed en laten dit zien in de context van nu. Het Nederlands Fotomuseum is een nationaal museum - van ons allemaal voor ons allemaal. Wij werken in opdracht van het publiek en tonen visuele verhalen die ertoe doen.

Op dit moment zijn de volgende tentoonstellingen te zien in het Nederlands Fotomuseum: 

Eregalerij van de Nederlandse fotografie In de Eregalerij vertellen 99 foto's samen het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842. Het toont de hoogtepunten, de vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten. Iedere foto die onderdeel uitmaakt van de Eregalerij is van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

Now You See Me Moria Ook te zien tijdens het FotoFestival Naarden 2021: lees meer hier

Ellen Thorbeckes China Het Nederlands Fotomuseum presenteert de tentoonstelling Ellen Thorbeckes China met foto’s en fotoboeken van collectiefotograaf Ellen Thorbecke, gemaakt in China in de jaren dertig van de vorige eeuw. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een vrouw die een unieke positie in de Nederlandse fotografie inneemt. Haar kleine maar buitengewone fotoarchief, een van de parels uit de Collectie van het Nederlands Fotomuseum, toont een zeldzaam beeld van het dagelijks leven in China uit die tijd. De beelden die Ellen Thorbecke maakte zijn nu nog relevant, omdat ze fotografeerde met een bijzonder open blik. Dat maakt haar werk tot op de dag van vandaag nog steeds ongekend populair in China.

www.nederlandsfotomuseum.nl

 

Jeroen Toirkens - Borealis

Fotomuseum Den Haag

In de huidige beeldcultuur zien we dagelijks een geweldige stroom aan beelden voorbij komen. Beelden die door veel mensen als waarheid worden aangenomen. Maar dat fotografie over waarheid gaat, is een aloude misvatting. Fotografie is een kunstvorm. Het Fotomuseum Den Haag wil een plek zijn waar mensen de ruimte en rust kunnen vinden om de gelaagdheid, betekenissen en context van de fotografie te ontdekken en met aandacht te kunnen kijken; naar de kunst, zichzelf, de omgeving en de wereld.

Nu te zien: Jeroen Toirkens & Jelle Brandt Corstius - BOREALIS - LIFE IN THE WOODS

www.fotomuseumdenhaag.nl

Fotoacademie

De Fotoacademie in Amsterdam is ruim 35 jaar geleden opgericht door een fenomeen in de fotografiewereld: Han Sieveking en is uitgegroeid tot de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland voor zowel de beginnende als professionele beeldmaker. We varen een eigen koers en passen het lesprogramma naar eigen inzicht en ervaringen aan zodat het aansluit op de ontwikkelingen in de markt.

De Fotoacademie is net als Fotoschool onderdeel van het Fotohuis.

www.fotoacademie.nl

Ingeborg Everaerd studeerde aan de Fotoacademie en exposeert nu op het FotoFestival Naarden 2021.

©Ingeborg Everaerd, Busquéda, FFN2021

Gallery Color

Gallery Color drukt foto's af in alle maten en op alle materialen. Deze afdrukken worden gemaakt op een Lambda fotobelichter. Dit is de hoogst mogelijke kwaliteit die op de fotomarkt te krijgen is. Met een enthousiast team haalt Gallery Color het hoogst mogelijke resultaat uit de foto. Gallery Color heeft het fotolab in Noordwijk gevestigd, de gallery is in Amsterdam gevestigd. 
Gallery Color sponsort dit jaar de FFN Talent Award met waarde van € 2.500 dat de winnaar kan gebruiken om foto's af te laten drukken op museumkwaliteit materiaal.

TRANSCONTINENTA

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht. Het heeft vestigingen in Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Transcontinenta distribueert bekende merken op het gebied van fotografie, video, sport optics en mobiele connectiviteit.

www.transcontinenta.nl

Kamera Express

Kamera Express biedt alles op het gebied van beeldmaken: camera's, lenzen, audio-apparatuur - alles voor de fotograaf, filmmaker, beeldmaker. Met 13 winkels en een zeer uitgebreide webshop biedt Kamera Express niet alleen een uitgebreid assortiment, maar ook advies en inspiratie. Voor de beeldmakers, die werk van hun beeld willen maken, heeft Kamera Express alles in huis, online èn altijd dichtbij. Met liefde inspireert en stimuleert Kamera Express de fotograaf op het gebied van foto en video. 

www.kamera-express.nl

Panasonic

De slogan van Panasonic “een beter leven, een betere wereld” beschrijft beknopt de ‘basis managementdoelstelling’ in de moderne tijd, vastgesteld door oprichter Konosuke Matsushita. De ‘basis managementdoelstelling’ bevat de missie en toewijding van panasonic.

Panasonic levert producten en diensten voor een breed scala van ruimten: van woningen tot kantoren en winkels, gericht op B2C-producten zoals huishoudelijke apparaten, schoonheid en gezondheid en B2B-producten zoals koel- en verwarmingstoestellen voor commercieel gebruik, apparaten, energie, enz.

Lees hier meer over panasonic

profotonet

Profotonet maakt beelden met passie tastbaar. Bij Profotonet kun je terecht voor de hoogste kwaliteit fotoafdrukken, Premium Fotoboeken én tal van wanddecoratie.

www.profotonet.nl

Vesting Brouwerij Comenius

Comenius Bier  wordt gebrouwen in de historische vestingstad Naarden. Vesting Brouwerij Comenius is daar gevestigd in één van de oudste delen van de vestingwerken: Bastion Nieuw Molen uit 1679. Onder de koele gewelven wordt gebrouwen met gebruik zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen. Het bier rijpt in de kanonskelders onder ideale natuurlijke constante temperaturen. Als een van de weinige brouwers brouwt de Comenius brouwerij ook volgens het ondergistende principe. Resultaat: kraakheldere, frisse sprankelende bieren met verrassende hopvariaties.

www.comeniusbrouwerij.nl

Baar advies

Baar Advies biedt advies op het gebied van hypotheken, verzekeringen en biedt mediation. Zij adviseren bij het maken van de juiste keuzes die financiële consequenties hebben voor de lange termijn. Vaak keuzes die men maar een paar keer in het leven maakt, waardoor men zelf de kennis en ervaring ontbeert.

www.baaradvies.nl

eyes on photo

Eyes on Photo houdt zich bezig met het werken aan kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal. Van advies, ontwerp, DTP, beeldproductie, beeldafwerking tot aan montage en installatie. Eyes on Photo levert wereldwijd aan vele kunstgaleries, musea, particuliere verzamelingen, exposities, winkels, etalages, beurzen, scholen, instellingen, kantoren, theaters en showrooms.

www.eyesonphoto.nl

BenQ

In de loop der jaren heeft BenQ zich ontwikkeld als hoofdrolspeler op het gebied van LCD-monitoren, Digital Signage Displays, projectoren en interactieve flatpanels. Door vooruitstrevend te denken en altijd sterk te streven naar de fusie van technologie met lifestyle is BenQ een van de vroegste pioniers in de digitale revolutie. BenQ verbetert wereldwijd het dagelijks leven met innovatieve producten en technologieën die conventies breken en de wildste fantasieën ontstijgen. 

www.benq.eu

Top