Maartje Roos

Maartje Roos (1986) studeert cum laude af aan een dependance van de Fotoacademie te Groningen. Daarvoor volgt ze de kunstacademie Artez en de opleiding Fotonica in Drachten. Roos is kunstenaar, Friezin in hart en nieren en gebruikt fotografie als medium. Ze tekent, schetst haar fantasie en fotografeert haar kunst.

VERHALEN OVER LAND EN NATUUR

Roos omschrijft zichzelf als artistiek fotograaf/kunstenaar. Ze maakt geen foto’s maar creëert verhalende fotografische beelden op de grens van werkelijkheid en fantasie: daar waar de mens en de wereld maakbaar lijken. Met behulp van haar creatieve geest, inlevingsvermogen, fotografische kennis en het digitale palet zet Roos de werkelijkheid naar haar hand. Genadeloos in haar zoektocht en met engelengeduld regisseert en componeert ze haar foto’s tot in het kleinste detail. Hiermee voorziet zij haar kunstwerken van een unieke signatuur. Identiteit, natuur en historie zijn steeds terugkerende onderwerpen in haar autonome werk.

Het werk van Roos wordt getoond bij het speciale project Celebrate the Dutch Landscape en is tijdens het FotoFestival Naarden 2021 te zien in het SAS Park/voormalige buitenplaats Oud-Bussem.

 

Top