Maan Limburg

De liefde voor fotografie begint voor Maan Limburg (1988) tijdens een korte carrière als professioneel model. Al snel verruilt zij haar positie binnen het domein van de fotografie voor een plek achter de camera. Ze begint als studiofotograaf en leert de basisbeginselen van studioverlichting en studiofotografie. Na haar studie journalistiek besluit Limburg zich fulltime op fotografie te richten. Haar autodidactische werk heeft zich sindsdien ontwikkeld tot karaktervolle fotoseries die zich veelal richten op kleur, textuur en beweging.

Like Stone 

'Het jaar 2020 zorgt ervoor dat ik me gevangen voel in de tijd. In de stilgezette dagen en maanden die vrijkwamen door de lockdown ben ik onderzoek gaan doen naar andere kunst die de tijd lijkt stil te zetten. Ik herontdekte de hellenistische beeldhouwstijl, waarbij marmer zo levensecht wordt uitgehouwen dat het lijkt alsof de beelden zo weg kunnen lopen.’

In de fotoserie Like Stone verkent Limburg of zij het stilstaan kan vangen, dramatiseren en verbeelden. Door te werken met beweging, vloeibare stoffen en levende elementen onderzoekt Limburg de grenzen tussen de tweedimensionaliteit van fotografie en de statigheid van de Hellenistische beeldhouwkunst. De naaktheid van de modellen roept gevoelens van kwetsbaarheid en verlangen op, terwijl zowel de modellen uit het verleden als de modellen van nu volkomen onaantastbaar zijn voor de toeschouwer.

Het werk van Limburg is te zien tijdens het FotoFestival Naarden 2021 in voormalig tuincentrum Van der Roest.

Top