© Wanda Tuerlinckx, FFN 2019
© Paul Blanca, FFN 2019

OPEN CALL

inzenden t/m 30 april 2021

Het FotoFestival Naarden nodigt professionele fotografen uit werk in te sturen voor de komende editie. Met ‘professionele fotografen’ bedoelen we fotografen die een beroepsopleiding in de fotografie hebben gevolgd, die een expositie hebben gehad en/of die lid zijn van een vakvereniging (zoals DuPho). Het festival nodigt fotografen uit om aansluiting te zoeken bij het centrale thema.

 

DOCUMENTAIR ÈN KUNSTZINNIG - INNOVATIE EN VERBREDING

Het festival toont fotografie die trouw is aan de basisprincipes van schoonheid en kunstzinnigheid. Juist op dit snijvlak van documentaire en kunstzinnige fotografie kunnen meer bezoekers aan het denken worden gezet en hun visie op de actualiteit ontwikkelen. We dagen inzenders uit om niet alleen de traditionele fotografie te tonen, maar juist ook tot die keuzes te komen waarbij het autonome beeld de kijker prikkelt en verrast.

Het Thema: the art of living

 ‘The Art of living’ is een fotografische viering van het leven. Hoe gaan mensen om met het leven in de samenleving, in hun bubbel of als individu? Hoe vieren zij het leven in goede tijden en hoe beleven ze het leven in minder goede tijden?
Tijdens de komende editie van het FotoFestival presenteren de curatoren de zoektocht naar deze immateriële kunstvorm, de ‘kunst van het leven’ van eigenzinnige, veerkrachtige, artistieke, creatieve en misschien wel alledaagse mensen.

Feiko Koster + team

Meedoen

Om mee te kunnen doen heb je een account nodig. Hier kan je een account aanmaken. Als je een account aanmaakt (registreert), ontvang je een activatie e-mail. N.B. deze kan in je spamfilter terechtkomen!  Een uitleg over de procedure van de inschrijving en de daaraan verbonden kosten vind je op deze pagina voorwaarden voor deelname of door hier te klikken.

Bijdrage in de kosten

Voor iedere inschrijving wordt een bijdrage in de kosten van € 35,00 gevraagd. Het opzetten en uitvoeren van een festival kost erg veel tijd en geld. Het FFN is een vrijwilligersorganisatie die volledig afhankelijk is van sponsorgelden, een aantal subsidies en de verkoop van entreekaarten. Het zal je niet verbazen dat het niet makkelijk is de begroting voor het FFN altijd helemaal rond te krijgen. Tot nu toe is dat gelukt, mede met jullie hulp. Daarom vragen wij ook deze keer weer een bescheiden bijdrage voor de inschrijving. Je krijgt er in ieder geval 1 gratis toegangskaart voor, ter waarde van € 19,50 euro.

Beoordeling

De inzendingen worden geselecteerd door de curatoren: Feiko Koster, Guinevere Ras, Lotte van Es en Madé van Krimpen.

Top