lotte van es

Lotte van Es is sinds 2018 werkzaam bij Huis Marseille, Museum voor Fotografie als junior curator en collectiemanager. Van Es studeerde Kunst, Cultuur & Media en volgde hierna de Master conservatoren-opleiding Kunstgeschiedenis, beide aan de Rijksuniversiteit Groningen. Van Es verruilde het noorden voor Twente – Rijksmuseum Twenthe en Tilburg – museum De Pont.

Mede door haar achtergrond in moderne en hedendaagse kunst heeft ze belangstelling voor nieuwe technieken en invalshoeken binnen het fotografisch medium. Van Es heeft een scherp oog voor werk dat zich op het snijvlak van fotografie en andere kunstmedia zoals video en installaties bevindt. 

 

huis marseille, amsterdam

Huis Marseille is sinds 1999 gevestigd aan de Keizersgracht 401 te Amsterdam en is het eerste fotografiemuseum van Amsterdam. Het museum biedt een rijk en gevarieerd tentoonstellingsprogramma dat gemiddeld vier keer per jaar gewisseld wordt. Sinds de uitbreiding in september 2013 is er naast de wisselende tentoonstellingen ook veel gelegenheid voor het tonen van de eigen collectie, die voornamelijk bestaat uit toonaangevende, moderne (nationale en internationale) fotografie.

©Kenneth Stamp, Lotte van Es, 2021
Top