Guinevere Ras

Guinevere Ras behaalde haar bachelor aan de Reinwardt Academie in 2018. Voor haar scriptie deed ze onderzoek naar de narratieve representatie van het Curaçaos erfgoed in het Tropenmuseum. Als uitkomst leverde zij een bijdrage aan de tentoonstelling 'Heden van het Slavernijverleden' en ontwikkelde ze een gids voor de museumsector om meerstemmigheid te implementeren. 

Na haar studie ging Ras direct als junior tentoonstellingsmaker aan de slag bij het Nationaal Museum van Wereldculturen. Voor het Museum Volkenkunde werkte ze mee aan de tentoonstelling 'Helende Kracht' (2019) en leverde een bijdrage aan de vernieuwde permanente collectiepresentatie 'Inspirerend Afrika' (2019) in het Afrikamuseum.

Sinds 2020 werkt ze als curator bij het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Binnenkort opent daar de tentoonstelling 'De Eregalerij', waar Ras met haar collega's hard aan heeft gewerkt. 

Als de tijd het toelaat, geeft Ras lezingen, workshops en advies aan musea die worstelen met inclusie via haar onderneming Museale Meerstemmigheid.

Guinevere Ras, 2021
Top