©Tina Tarifteh, Still 1 uit The Flood, 2021

TINA TARIFTEH WINNAAR FFN TALENT AWARD 2021

Met het indringende werk The Flood is Tina Farifteh uitgeroepen tot winnaar van de eerste FFN Talent Award. Afgelopen zaterdag is de prijs uitgereikt door de jury, voorgezeten door Ton Hendriks, hoofdredacteur van Pf Fotografie Magazine. De FFN Talent Award 2021 is een stimulans voor de winnaar en moedigt deze aan als autonoom fotograaf zijn of haar loopbaan voort te zetten. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500. Daarnaast sponsort fotovaklab GalleryColor de winnaar van de prijs met de mogelijkheid zijn of haar werk op museumkwaliteit af te drukken met een totale waarde van € 2.500.

©Tina Tarifteh, Still 2 uit The Flood, 2021
©Tina Tarifteh, Still 3 uit The Flood, 2021

FFN Talent Award

Het FotoFestival Naarden bestaat inmiddels meer dan dertig jaar. Vaak was voor vele jonge beginnende fotografen het festival de aftrap voor een glansrijke en grote carrière. Namen als Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Koos Breukel, Paul Blanca en Dana Lixenberg kwamen al vroeg in de catalogi van het festival voor. FotoFestival Naarden heeft het idee opgevat tijdens het festival van 2021 een talent prijs uit te reiken aan een veelbelovend fotografie talent.

De FFN Talent Award wordt tijdens het festival uitgereikt aan een fotografisch talent dat het meest veelbelovende werk heeft geproduceerd in de twee voorafgaande jaren. De prijs wordt toegekend door FotoFestival Naarden in samenwerking met een aantal gerenommeerde fotografieopleidingen in Nederland: Fotoacademie (met ook de fotoschool), Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (voorheen Fotovakschool), Koninklijke Academie voor de Beeldende Kunst, Den Haag en Minerva/Hanze, Groningen.

De prijs is een stimulans voor de winnaar en moedigt deze aan als zelfstandig en autonoom fotograaf. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 2.500,00.

Daarnaast sponsort fotovaklab GalleryColor de winnaar van de prijs met de mogelijkheid zijn of haar werk op museumkwaliteit af te drukken en te verwerken achter plexiglas, met een totale waarden van € 2.500. Deze prijs komt boven op het geldbedrag.

De jury bestaat uit de curatoren Feiko Koster, Lotte van Es, Guinevere Ras, Madé van Krimpen en hoofdredacteur van het Pf magazine Ton Hendriks.

Shortlist FFN Talent Award 2021

De genomineerden voor de FFN Talent Award 2021 zijn:

Jackie Mulder (Fotoacademie)

/Nieuws/A

Mitchell Lisse (KABK)

/Nieuws/a

Tina Farifteh (KABK) (Still uit video The Flood)

/FFN

Top