Louise Honée

Tijdens het FotoFestival Naarden is werk te zien van Louise Honée (1974) die in 2010 de Foto Academie Amsterdam afrondde. Ze toont de serie ‘We love where we live’.

In We Love Where We Live zijn de hoofdpersonen jonge mensen in McDowell County, West Virginia, wiens identiteit in nauwe verbinding staat met de plek waar zij opgroeien.
Dit gebied ligt voor een gedeelte in het gebergte van de Appalachen en was ooit een van de rijkste gebieden van Amerika vanwege de koolwinning. Tegenwoordig is het een van de armste regio’s doordat de mijnen successievelijk zijn gesloten. Veel mensen waren gedwongen te vertrekken om elders werk te zoeken.

Door de migratie zijn huizen en gebouwen verlaten en is er leegstand ontstaan; winkels in de stadjes waar ooit commerciële bedrijvigheid heerste, zijn verdwenen. Het zijn spookstadjes geworden.

Eens per jaar vindt er in het mijnplaatsje Caretta een muziekfestival plaats. Mensen komen samen om te genieten van de muziek van verschillende lokale muzikanten die gedurende de hele dag op het buitenpodium staan te spelen. Er staan marktkraampjes met hapjes en allerlei spul en voor kinderen is er een luchtkussen. Caden, een jongen van 13 jaar, kort gewiekt haar, gekleed in een shirt met grassprieten print, een gouden kettinkje om zijn nek, was hier samen met zijn oma om haar te helpen met de verkoop van verschillende bijous spulletjes. Het ene moment stond hij achter de kraam, het andere moment stond hij op het plein in zijn eentje te dansen op de muziek.

Louise Honée - FotoFestival Naarden