Henk bij de Weg

Henk bij de Weg (1950) is filosoof (PhD) en fotograaf. Als filosoof heeft hij diverse boeken en artikelen gepubliceerd en hij publiceert wekelijks een filosofische blog met foto.

Als fotograaf is Henk bij de Weg autodidact. Hij fotografeert al sinds zijn kinderjaren. Oorspronkelijk waren zijn thema’s landschappen en natuur, maar de laatste jaren ook onderwerpen met een sociologisch/filosofisch karakter. Projecten uit de afgelopen jaren zijn o.a. Reflecties, Vensters op de Wereld, Open ruimtes, En passant en Terrassen.

van kinderdijk tot kampen

Henk bij de Weg heeft zich gespecialiseerd in landschapsfotografie met een pinhole camera, te zien in series als Plaatsen langs de Maas en hier Van Kinderdijk tot Kampen. Verder doet Henk bij de Weg veel aan straatfotografie met eerder de nadruk op het alledaagse dan op het bijzondere. Een apart internetproject zijn foto's van plaatsen en monumenten in verband met de Eerste Wereldoorlog. Henk bij de Weg exposeert regelmatig en heeft zowel in Nederland als in Frankrijk en België geëxposeerd.

Het werk van Bij de Weg wordt getoond bij het speciale project Celebrate the Dutch Landscape en is tijdens het FotoFestival Naarden 2021 te zien in voormalig tuincentrum Van der Roest.

Top