Mounir Raji

Het werk van Mounir Raji (1982) is een fijne mix van portret-, sport,- mode- en documentairefotografie. Zijn gevoel voor kleur en licht gecombineerd met een brede technische kennis voorziet ieder beeld van het natuurlijke gevoel van warmte en rust waar Raji om bekend staat. Zijn onderwerpen weerspiegelen vaak ditzelfde gemak. Terwijl hij vrijelijk speelt met focus en compositie geeft Raji’s rijke culturele achtergrond zijn werk een heel eigen kenmerkend handschrift.

Yallah

Yallah - Arabisch voor ‘laten we gaan’ - richt zich op het fascinerende vervoer per motorfiets als metafoor voor de praktische en hands-on Marokkaanse mentaliteit. Elke foto vertelt een verhaal op zich; een gepauzeerd moment in iemands reis. Deze serie is een voorproefje van Raji’s binnenkort verschijnende boek Dreamland, dat een intieme kijk geeft op zijn geliefde Marokko.

Raji is in Marokko om aan zijn nieuwe boek te werken als zijn vader onverwacht overlijdt. Inspiratie maakt plaats voor rouw en zijn dromerige blik vermindert. Om zijn creatieve energie weer op gang te brengen, brengt hij zijn dagen thuis met familie door, in de middagen op het dak van het huis. Vanaf dit dak legt Raji de motorfietsen van Marrakech vast.

Het werk van Mounir Raji is te zien tijdens het FotoFestival Naarden 2021 in Bastion Oranje G.

Top