Jeroen Hofman

Jeroen Hofman (1976) heeft een bijzondere methode van werken: hij fotografeert vanuit de hoogte, staand op een hoogwerker. De moeite die het kost om voor elke opname een hydraulische takel te huren, loont: vanuit vogelperspectief wordt de architectuur van de parken, of de uitgestrektheid en rust van de eilanden, duidelijk zichtbaar. Het is een hoogte waarop je niet meer kunt verstaan wat de mensen beneden je zeggen en de vogels boven je net buiten bereik zijn.

ARTIS ZOO

Tijdens de lockdown is Amsterdam leeg, mensen blijven thuis en niemand bezoekt ARTIS. Er zijn geen lachende gezichten in het Vlinderpaviljoen, geen kinderen die de olifanten het hof maken of zich vergapen aan de vogels. Het hele gebied is verlaten. En de dieren en de verzorgers van ARTIS missen de bezoekers - maar ook het geld dat het kost om de dierentuin te onderhouden. Hofman maakt een serie foto’s van het lege ARTIS met als doel een fondsencampagne te starten tegen de dreigende sluiting van het dierenpark.

Het werk van Hofman wordt getoond bij het speciale project Celebrate the Dutch Landscape en is tijdens het FotoFestival Naarden 2021 te zien in voormalig tuincentrum Van der Roest.

Top