Ingeborg Everaerd

Ingeborg Everaerd (1965) is een beeldende verhalenverteller die wordt aangetrokken door de puurheid, kwetsbaarheid en authenticiteit van mensen over de hele wereld. Ze fotografeert graag mensen die in het dagelijks leven niet lijken op te vallen, maar die een emotioneel of bijzonder verhaal met zich meedragen, vaak niet wetend waar ze thuishoren. Ingeborg is succesvol afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. 

Búsqueda

Sinds de zoon van Everaerd is uitgevlogen en begeleid woont, is de afstand tussen hun groter geworden, letterlijk en figuurlijk. Daarom wilde Everaerd nog eenmaal samen terug naar het land waar hij is geboren. Een zoektocht ~ busqúeda ~ naar zijn wortels. Met een beetje hoop dat het iets in hem wakker zou maken.
De kans dat iemand een band opbouwt met een plek die men verlaten heeft rond de eerste verjaardag, is klein. En die kans wordt er niet groter op als lichaam en geest flinke littekens hebben opgelopen doordat diegene 14 weken te vroeg geboren is.
Búsqueda is een reis door Colombia, het is een reis door de gevoelswereld van een ingewikkelde, maar liefdevolle moeder-zoon verhouding. Leven zoals het is. Een continue zoektocht.

Het werk van Everaerd is tijdens het FotoFestival Naarden 2021 te zien in de Grote Kerk Naarden.

Top