Boudewijn Neuteboom

‘Wat u nu in handen hebt, is het eerste nummer van een nieuw type blad voor het nieuwe type vrouw. Avenue is een compliment aan uw goede smaak, een bevestiging van uw moderne stijl, een duidelijk ‘neen’ op het saai leef- en denkpatroon van vroeger. AVENUE is een nieuwe, frisse bron van informatie en van inspiratie, gericht op beter, ruimer en moderner leven.’

Dit schrijft de hoofdredactie ter introductie van AVENUE 1 november 1965. Geënsceneerde fotografie, tot in de details voorbereid en uitgedacht, onscherpte, artificieel licht. Alles mag, alles kan, grote budgetten, het kan niet op. Het gaat om de beleving. De nieuwe ‘Art of Living’ die zich afzet tegen het bestaande en wat eraan voorafgaat.

living avenue

Boudewijn Neuteboom fotografeert voor Avenue tussen 1967 en 1992. Hij vat schoonheid, elegantie en esthetiek in zo’n 200 spreads van Avenue. Het is vernieuwende fotografie, losser, maar toch tot in grote perfectie geregisseerd. Samenwerking is de sleutel tot succes: een samenspel tussen fotograaf, model, artdirector en stylist maakt dat het eindresultaat naar een nog hoger plan wordt getild.

Boudewijn Neuteboom heeft zijn dia-archief opgeruimd. Samen met Hans van Blommestein en Margie Tan is zijn oeuvre teruggebracht tot een complete fotocollectie met 30 jaar mode, cosmetiek, interieur, culinaire fotografie en reclame. Elke sheet met dia’s is opnieuw bekeken en zorgvuldig geselecteerd. Met de scans gaat Spaarnestad Photo dit archief digitaal ontsluiten en tonen op haar website. Voor deze editie van het Fotofestival Naarden is de modefotografie voor AVENUE geselecteerd, het eerste deel van een indrukwekkend oeuvre.

Het werk van Boudewijn Neuteboom is tijdens het FotoFestival Naarden te zien in de Grote Kerk Naarden.

Top