Liv Liberg

LIV LIBERG – SISTER SISTER
 
Liv Liberg (1992) was tien jaar oud toen zij begon met het fotograferen van haar vier jaar jongere zusje Britt. Al spelend ontdekten de zusjes een wereld waarin mode, verkleden en fotografie met elkaar verbonden waren. Wat begon als kinderspel ontwikkelt zich tot een serieuze passie. In een tijdsbestek van 15 jaar fotografeert Liberg haar zusje steeds op andere locaties, gekleed in kledingstukken van hun ouders. 
 
Wat begon als een kinderspel, veranderde in een serieus project nadat Liberg afgestudeerd is aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze besluit haar zusje opnieuw vast te leggen. Het fotoarchief van de zusjes toont de ontwikkeling van een meisje naar een jonge vrouw, hoe zij zichzelf laat zien en gezien word. Het werk van Liberg benadrukt haar bijna obsessieve verhouding met fotografie die resulteert in een overvloed aan foto’s.
 
Door het uitgebreid vastleggen van Britt ontwaar je als kijker de band tussen de zussen, die heel sterk is en ontroert. In de beelden zie je het plezier dat de zussen hebben tijdens het fotograferen, maar soms zie je ook de ruzies die een nog krachtiger indruk maken van de band tussen Britt en Liv.

Het werk van Liberg is te zien tijdens het FotoFestival Naarden 2021 in het oude Stadhuis.

 

Top