Aan het woord is Monica Greeve, vrijwilligster bij het FotoFestival sinds 1997:

“Na wat napluizen in mijn fotoboeken kwam ik erachter dat 1997 mijn eerste keer als vrijwilliger was bij het FotoFestival Naarden. Nu dus voor de 12e keer! Dat wil zeggen dat we inmiddels 24 jaar later zijn, de tijd vliegt.
Het aanbod van wat je kunt doen bij het FotoFestival is groot. Ik hou van aanpakken dus mijn voorkeur gaat uit naar kassawerk of werk in de fotoboekenwinkel. Je kunt ook kiezen voor werken op verschillende locaties, zodat je alle exposities te zien krijgt.
Iedereen heeft natuurlijk zijn favoriet – ik kan geen mooiste locatie noemen. Elke locatie heeft iets speciaals; dat komt omdat het in Naarden Vesting is met allemaal aparte gelegenheden en zeg nou zelf: wanneer heb je zoveel tijd om de Grote Kerk, het Stadhuis en noem de rest maar op te bezichtigen? Prachtige gebouwen die door het jaar vaak gesloten blijven. En dan krijg je als heerlijk extraatje nog de mooiste foto’s! Het FotoFestival is Naarden Vesting op z’n gezelligst!

Het bijzondere aan deze organisatie is dat je met elkaar voor het beste eindresultaat aan het werk bent. De vrijheid die er voor iedere vrijwilliger is om te doen waar hij of zij goed in is, de saamhorigheid en de gezelligheid, dat alles maakt 5 weken lang het FotoFestival Naarden tot een heerlijke plek om te zijn.

Hoe moe je soms ook bent, het geeft een fijn gevoel om het met elkaar, onder de altijd vrolijke leiding van de coördinator Joke Smit, voor elkaar te krijgen.”

Wij zijn nog op zoek naar vrijwilligers! Meld je aan bij Joke Smit: info@fotofestivalnaarden.nl