In twee bastions van Naarden Vesting zullen fotografen exposeren tijdens het FotoFestival Naarden: Bastion Oranje  aan de oostzijde en Bastion Nieuw Molen aan de westzijde.

Een bastion (of bolwerk) is een uitspringend vooruitgeschoven verdedigingswerk van aarde of steen en maakt deel uit van de vestingwerken.

In Bastion Nieuw Molen bevinden zich alleen kanonkelders waar de kanonnen opgesteld stonden voor vijanden die uit het Westen kwamen. De twee kanonkelders die zich in de punt van het bastion bevinden, hebben beide een lange zogenaamde luistergang. Vanuit de luistergang lopen pijpen naar boven, naar buiten, opdat men binnen kan horen wat er buiten gebeurt.

Tijdens het FotoFestival exposeren de volgende fotografen in Bastion Nieuw Molen: Otto Snoek, Björn Martens en Marijn de Jong, Leander Varekamp. De  foto’s van Spaarnestad zijn eveneens in dit bastion te zien.

In Bastion Nieuw Molen is sinds kort Vesting Brouwerij Comenius gevestigd. Tijdens de openingstijden van het festival, kunt u aldaar naast de fotografie ook genieten van een drankje.