Zoals de fotografie haar oorsprong vindt in de schilderkunst ligt de oorsprong van de huidige digitale fotografiegeweld en fotoshop in de analoge fotografie. De meeste mensen denken dan aan film of rolfilm, maar de eerste stappen van de analoge fotografie werden gezet door middel van glasplaten.

De techniek van dry-plate is uitgevonden in 1871 en is de opvolger van het collodium procedé. Op weg naar een foto worden veel stappen doorlopen. Denk aan het voorbereiden van het glas, glas lichtgevoelig maken, fotograferen, ontwikkelen & fixeren, scannen, bewerken & printen. In deze stappen heeft de fotograaf Ilco Louis een heel eigen werkwijze ontwikkeld.

Wil je meer weten en leren over één van de eerste fotografieprocédés, het dry-plate procedé, kom dan naar het Fotofestival Naarden.

Fotograaf en exposant Ilco Louis houdt op de volgende dagen van 13.00 -15.00 uur een workshop en rondleiding bij zijn werk in zijn locatie Bastion Oranje:

  • vrijdag 31 mei
  • vrijdag 7 juni
  • vrijdag 14 juni
  • vrijdag 21 juni 
  • vrijdag 28 juni

 

 

 

De kosten voor deelname (incl. ticket voor het Fotofestival) zijn € 22,50 per persoon (studenten en begeleiders). Het ticket is gedurende het gehele Festival geldig waarbij elke locatie éénmaal bezocht kan worden. Het maximale aantal deelnemers aan de workshop is 12.

 Aanmelden: wilt u met uw studenten of  individueel en beschikkend over enige basiskennis meedoen met deze workshop? Stuurt u dan een mail naar info@fotofestivalnaarden.nl om te informeren naar de beschikbaarheid.