Pf Magazine organiseert in samenwerking met FotoFestival Naarden een debat over een eigen plek voor de professionele fotografie in Nederland: Platform Fotografie Nederland.

Aanleiding is het bericht dat de directeuren van zeven fotografie-instellingen in gesprek willen met cultuurminister Ingrid van Engelshoven. Ze missen in het recent uitgebrachte advies van de Raad voor Cultuur een eigen plek voor de professionele fotografie in een wereld waarin beeldcommunicatie, en met name fotografie, is doorgedrongen tot in alle haarvaten van de samenleving. Er is een behoefte aan een Platform Fotografie Nederland, dat kan functioneren als ideeënbron, netwerkplaats, pleitbezorger en aanspreekpunt.

Het debat zal geleid worden door Ton Hendriks, hoofdredacteur van Pf. Hij zal in debat gaan met de ondertekenaars: Lars Boering, directeur World Press Photo, Kees van der Meiden, directeur Noorderlicht, Bas Vroege, directeur Paradox, Femke Rotteveel, directeur Fotodok, Theo Andriessen, zakelijk directeur BredaPhoto, Birgit Donker, directeur Nederlands Fotomuseum en Suzanne Henning, directeur DuPho.

Datum: 12 juni, 15.00

Plaats:Cultureel PodiumDeMess, Adriaan Dortsmanplein 1b, Naarden-Vesting