De Joke Veeze Award is een nieuwe prijs die wordt uitgereikt aan de beste jonge of beginnende modefotograaf. Deze prijs wordt toegekend door de Joke Veeze Foundation, die is opgericht in 2013. Aanleiding was het overlijden van Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue in Amsterdam. In 2017 zal deze prijs voor de derde keer worden uitgereikt tijdens het FotoFestival Naarden, op zaterdag 10 juni om 17:00 uur in Bastion Nieuw Molen. De winnaar mag een bedrag van € 3.500,- in ontvangst nemen. 

Tijdens een van de grootste modeveilingen van Nederland is de omvangrijke modecollectie van Joke Veeze geveild. Met de totale opbrengst hiervan is de nieuwe stichting gestart. De Joke Veeze Foundation is een stichting die ondersteuning en stimulans biedt aan getalenteerde modestudenten, variërend van styling, fotografie en ontwerp. Verder organiseert de stichting masterclasses en lezingen.

Joke Veeze Award 2015

Tijdens FFN2015 werd de Joke Veeze Award uitgereikt aan Sacha Goossens, voor haar serie ‘De Kinderen van Neptunus’. Zij ontving de prijs uit handen van de voorzitter van de Joke Veeze Foundation, Cor Schrama.

Joke Veeze Award 2016

In 2016 schreef de Foundation de wedstrijd uit: “Ontwerp een koninklijke tas”. Dit gebeurde in samenwerking met Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam. De genomineerde tassen werden gelijktijdig met de tentoonstelling ‘Royal Bags’ getoond.

Joke Veeze Award 2017

In 2017 zal de Award voor de derde keer worden uitgereikt, nu weer op het FotoFestival Naarden. Uiteraard wordt er ingehaakt op het huidige thema van het festival. Alle informatie over deelname aan de Joke Veeze Award 2017 vind je op de site van de Foundation. Op zaterdag 10 juni, om 17:00 uur zal de prijs worden uitgereikt in Bastion Nieuw Molen, waar ook -gedurende het gehele festival- het werk van alle genomineerden te zien is.