Freudenthal / Verhagen

Carmen Freudenthal (1965, Utrecht, fotograaf) en Elle Verhagen (1962, Gemert, stylist) werken sinds 1989 samen als kunstenaars/vormgevers duo. Beiden volgden hun opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, van 1983 – 1988.

Hun verdere samenwerking met modeontwerpers, performers en andere kunstenaars leidt tot uiteenlopend werk, wat tegelijkertijd altijd herkenbaar is aan een typische humoristische benadering van het dagelijks leven en een onmiskenbaar eigen stijl. Ze gebruiken en misbruiken daarbij hedendaagse beeldtaal en foto(grafische) technieken.

In de periode 2001-2007 hebben zij voor Bernhard Willhelm alle lookbooks gemaakt en een aantal shows geregisseerd. Verder hebben zij o.a. campagnes gemaakt voor KesselsKramer.

Hun werk was te zien in het Kröller-Müller museum, het museum voor moderne kunst Arnhem, het MOMU in Antwerpen en het Stedelijk Museum Bureau.

Het werk van Freudenthal/Verhagen wordt regelmatig gepubliceerd in I-d magazine, Dazed & Confused en verder o.a. in Jalouse and Flash Art International.

Hieronder: Carmen Freudenthal - Zelfportret

& Elle Verhagen - Zelfportret